Låt den rätte komma in John Ajvide Lindqvist

ISBN: 9789170370199

Published:

Hardcover

416 pages


Description

Låt den rätte komma in  by  John Ajvide Lindqvist

Låt den rätte komma in by John Ajvide Lindqvist
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 416 pages | ISBN: 9789170370199 | 6.16 Mb

Naturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv. Eller…?Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm. Människorna strömmar på och av tunnelbanan, i källarförrådenMoreNaturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv.

Eller…?Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm. Människorna strömmar på och av tunnelbanan, i källarförråden sniffar tonåringar lim och på kinakrogen hänger det gamla vanliga alkisgänget. Allt medan medierna fylls av sensationella rapporter om en rysk u-båt som gått på grund i Karlskrona.I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar.En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby.

Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända.Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken – en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne.John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in är något så ovanligt som en svensk skräckroman.

Omtumlande, överraskande och riktigt skrämmande. Men det är också en lysande skildring av en svårt mobbad pojkes väg ut ur barndomen och de vägval han ställs inför.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Låt den rätte komma in":


fashvictim.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us